Föreningen Gullholmen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Föreningar

är en ideell förening vars uppgift är att värna om Gullholmens kulturella värden samt att arbeta för trivsel och aktiviteter för medlemmar såväl som gäster.

Föreningen Gullholmen värnar om och stödjer ett antal aktiviteter som äger rum under året. Nedan redovisas de fasta aktiviteter som normalt sätt arrangeras:

  Årsmöte – Ordinarie årsmöte hålls årligen under juli månad på tid och plats som styrelsen kallar till. Kallelse till årsmöte skall vara utsänd senast 1 månad före årsmötet.

  Städdag – varje år i början av juni arrangeras en städdag. Se anslag i hamnen med datum och tid.

  Midsommarfirandet har en lång tradition på Gullholmen. Varje midsommarafton kl. 15.00 samlas alla som önskar delta för att under Svenska fanan och dragspelsmusik vandra från torget till midsommarstången på Mor Johannas äng. Alla är varmt välkomna att vara med och klä och resa stången ett par timmar innan.

Första adventhelgen inleds på lördagen med julmarknad på Gullholmsgården; Jultallrik serveras på Hamncafét; Röda Korset anordnar auktion i skolan. Adventshelgen avslutas på söndagen med gudstjänst i kyrkan.

Fotboll – Gullholmens fotbollsturnering för barn är en aktivitet som pågått sedan 1975. Cirka 100 barn i åldrarna 7-15 år brukar delta.

  SeglarskolaUnder juli månad arrangeras seglarskola där ungdomar från 8 år får lära sig segla. Välkomnar såväl nybörjare som dem som varit med ett tag.

Läs mer på www.foreningengullholmen.se

Föreningen Gullholmen båtlogga