Gullholmens Bibliotek

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Kultur / Sevärt

GULLHOLMENS BIBLIOTEK

Biblioteket är en filial av Orust kommunbibliotek och är sedan 1993 lokaliserat till Gullholmsgården, ansvarig för verksamheten är Berth Kullholm.

Biblioteket är en av kulturbärarna på ön och har öppet året runt helgfria lördagar 10:30 till 12:30 för att även fritidsboende skall kunna utnyttja servicen. Återlämnade av böcker kan ske via bokinkast. Vi har ca 15 besökare per lördag vintertid och lånar ut ca 1500 böcker per år, sommartid är besöken många fler med nästan köbildning ibland.

Biblioteket har en lång tradition och i regelbunden form bildades sockenbibliotek i Gullholmens kommun i slutet av 1940-talet. Lokaliseringen har varit folkskolan till 1966 och Orust Sparbanks hus till 1993. Verksamheten var hotat av nedläggning för några år sedan varför Gullholmens Byalag nu sponsrar hyran för biblioteksrummet till Föreningen Gullholmsgården.

Viktigt att alla stödjer verksamheten och lånar och beställer böcker/filmer via oss. Enklast beställer man via personligt besök/ mail till: berth.kullholm@spray.se eller via henans.bibliotek@orust.se med uppgivande att boken skall hämtas på Gullholmen.

Biblioteket ligger i Gullholmsgården med ingång t.v. om samlingssalen
Det är alltid trevligt att besöka biblioteket