Det finns mycket att uppleva både på Gullholmen och i dess omgivningar

Skepparhuset

Museum på Gullholmen som berättar en fantastisk historia om människoöden i Bohuslän under 1800-talet och är väl värt ett besök. Rummen och inventarierna står kvar i sitt ursprungliga skick och huset med tillhörande sjöbodar har blivit sjöfarts- och fiskemuseum. Boningshuset, som i princip stått orört sedan 1893, ger besökaren möjlighet att gå rakt in i sekelskiftet. Här finn även en sjöbod med fiskemuseum och ett hus med skutmuseum och ett intakt segelmakeri. Nautika samlingen är en av de mest unika i Sverige.

Stenstugan

Ett av öns äldsta hus är idag museum. Den torde vara enda stenstugan i Bohuslän som bevarats i just det skick som den var i när den denast användes som bostad. Stenstugan kan besökas under sommarmånaderna.

Gullholmsgården

Byggdes 1896 som småskola och lärarbostad. Idag innehåller lokalen Gullholmens biograf, som återinvigdes 1998. Här finns också en mycket fin naturutställning med nära anknytning till Hermanö naturreservat. Öppet enligt överenskommelse

Konstmuséet

Ligger bakom brandstationen och torget på Hermanö.

Promenader & vandringar

Urvalet av trevliga och sköna promenader är stort. Man kan gå runt det genuina och mycket tättbebyggda fiskesamhället på Gullholmsön eller välja att utforska Härmanö, som har en unik flora och fauna, med salt västerhav, stränder, klipport, jordbruk och ängsmark. Härmanö är ett av Bohusläns största naturreservat, med en lummig sprickdal och en karg västsida. Det finns många vackra promenadleder och ett antal väl markerade stigar med olika svårighetsgrad.